目的地指南 
Suburb排名 
移民澳洲
澳洲论坛 
代购商城
一群澳洲公民参加入籍模拟考!拿到试题之后,很多人都懵了
  • 发表于:2017-07-05 21:46
  • 1 楼
  • Yancey

    今年4月,澳洲总理谭宝和移民部长都确认,澳洲政府未来希望入籍的PR人士,必须通过多项严格的考核!

    具体将包括:

    • 申请人必须参加英语测试(相当于雅思6分的标准),未达标者无法申请入籍!
    • 在获得澳洲永居PR签证后,申请入籍前需要有至少4年是PR身份,四年内离开澳洲时间总共不得超过1年。(此前规定永居签证持有者只需等待一年即可申请入籍)
    • 申请人必须承诺支持并遵循澳洲的价值观。(入籍考试会增加一些关于对妇女儿童实施暴力、女性割礼以及逼婚等问题,考察申请人对这些现象的看法)
    • 入籍考试未来只能有3次机会,如果考试不及格,就不能入籍!必须两年后再参加一次考试。

    除此之外,联邦政府还计划推出一系列重磅政策,如果未满足以下条件,入籍申请也将有可能会遭到拒绝!

    目前的入籍材料中,只需能证明品行良好的无犯罪证明等基本材料即可。

    但是,以后入籍需要提供的材料将包括:

    • 就业证明(入籍申请者必须证明自己有工作)
    • 交税证明(入籍申请者必须证明自己有向ATO的保税记录)
    • 必须送子女到澳洲学校上学(申请者如有子女,必须将子女送到澳洲学校中就读)
    • 参加社区活动(申请者必须证明自己曾参加社区活动,并成为各地社区一员)

    政府希望以此考查申请者是否融入了澳洲的生活方式并且接受了澳洲的社会价值观,从而杜绝那些极端宗教分子、麻烦制造者和那些想利用澳洲慷慨福利的懒惰者。

    澳洲总理在演讲中说道:

    如果你要成为澳洲公民,那么英语是你首先需要具备的技能,这是作为一个澳洲人最最基本的要求。

    随后,政府也表示,就算是在澳洲公民中,也存在一大批人,永远!无法!满足政府的入籍测试要求和英语要求!

    昨天,电视台请来了一批人,他们有的是在澳洲出生,有的是移民。

    但他们都有一个相同的身份:澳洲公民。

    而他们将亲身体验一次澳洲公民入籍测试,

    来看看澳洲当地人本身,是否能够通过政府为移民者安排的考试。

    这份试卷到底是太难,还是像总理说的那样,都是些基本常识呢?

    “澳洲的阳光、海滩、人文风情…一切的一切都挺完美的。”

    “我爱澳洲自由的环境,而且它能提供给人们无穷的机遇。”

    “每个人都很友善,人人都会友好地互相搭话。”

    “澳洲是我的家,是个最棒的国家。”

    看来,参加测试澳洲公民们真的很热爱这个美好的国家。

    但是接下来,他们即将开始重新做一次入籍考试,而他们将面对的考题,则是从新拟定的澳洲公民入籍测试题中挑选出来的,试题中加入了澳洲政府希望实施的新元素,比如:测试入籍者英语语言能力的听、说、读、写题目。

    考官解说道:这次入籍考试的模拟测试,包括10道选择题和3道阅读理解题。

    考试是英文闭卷考,一切手机和电子设备需要关闭。

    考试时间为45分钟。获得75分才能通过。

    听到75分才能通过,不少人开始表示压力山大⋯⋯算了,硬着头皮上吧!

    在看着他们考试时,各位读者们,你们也来试试?

    提问:澳大利亚联邦财产的标识是什么?

    3选1:

    a) 国歌

    b) 澳洲国花

    答案是c,联邦纹章。

    你答对了吗?参加考试的人,已经有点懵了⋯⋯

    再来一题:澳洲18岁及以上公民的责任是什么?

    3选1:

    a) 做当地社区服务

    b) 随时随身带护照

    c) 根据传召参加陪审团

    答案是c,根据传召参加陪审团。

    这题是不是简单点?


    接下来这题,似乎很多人都要打开Google了!

    提问:澳大利亚1901年的1月1日发生了什麼事?

    3选1:

    a) 澳大利亚通过全民公决改变了宪法

    b) 澳大利亚的宪法生效

    c) 澳大利亚和新西兰陆军部队成立

    答案是b,澳大利亚的宪法生效了。

    考场中的人们蹙眉深思,认真答题,但这些问题还真不简单呢!

    选择题过后,就是阅读理解了。

    考卷中给出了一份说明书,要求大家阅读,并回答相关问题。这也是改革后的入籍测试题中,会用到的题型。

    答题过程中,大家都觉得,这些题目比想象中要难多了!

    交卷后,大家都表示对套试题的感受是”Shocking”(震惊)。

    一位女士提出了这样的疑问:

    “这些题目连澳洲当地人都会觉得难,我觉得要是新移民的话,根本答不出来…”

    “更要紧的是,这种试题对于澳洲人的自我价值来说,到底有什么关系呢?它测试了我们的英文读写水平和英文理解能力,仅此而已,跟公民意识方面,完全没关系嘛…”

    这位男生则表示,就算把这套题再做20次,他还是会觉得很难。

    还有人觉得自己的”入籍申请可能会被拒”。

    这个女生表示:简直像是在学校考试,答案都藏在阅读理解题裡,想找到正确答案没那麼容易。真的挺难的,但我觉得我做得还行~~~

    这位大叔则说:这些题对我来说容易,但是如果真正用在入籍考试上的话,应该酌情将它变得简单点。选择题裡的内容很好,为大家巩固了澳洲社会体系等知识,我老婆就是新移民,但这些题对她来说会很不容易。

    好了!到了发成绩的时刻了!

    觉得试题难的这位女生,得了满分。

    这位老太太,离满分差一分。

    还有一批人,分别得了80-90多分。

    但不幸的是,总共13位测试者中,只有9人通过了。

    是的,有4位澳洲当地人,没有通过入籍测试。

    做完测试后,多数人表示,他们觉得自己”更像一个澳洲人了”。

    但有两位测试者则对考试的意义持不同观点,争论了起来⋯⋯

    下图这位大婶,对入籍考试的意义感触颇深:

    她表示:

    “我们都是澳洲公民,无论是谁,只要你在澳洲生活,就应该知道测试中的这些问题。”

    而下图这位女士,则提出了不同的意见:

    她说:

    “作为一个从小学起就在澳洲受教育的人,这些问题对我来说还挺简单的。但是我没法想象初来乍到的新移民能够了解如此多的澳洲历史背景,这测试对他们来说太难了。政府应该适当降低难度。当然了,这是我的个人意见。”

    听了上面的话,大嬸则傲娇地怼回去:“如果你想留在澳大利亚,那必须花点时间了解这个国家!”

    好了,各位读者,你们认为她们说得都有道理吗?

    ——————————

    最后,附上新闻中所使用的考试英文原题,你能成功入籍澳大利亚吗?有兴趣的朋友都来试一下吧!!

    !考试开始!

    You’ll be surprised what happens when the results come in.

    Take the test yourself below (answers are at the bottom答案见文末,可别偷看哦).

    Section One – Multiple Choice

    1. What do we remember on Anzac Day?

    a) The landing of the Australian and New Zealand Army Corps at Gallipoli, Turkey.

    b) The arrival of the first free settlers from Great Britain.

    c) The landing of the First Fleet at Sydney Cove.

    2. Which official symbol of Australia identifies Commonwealth property?

    a) The national anthem.

    b) Australia’s national flower.

    c) The Commonwealth Coat of Arms

    3. Which of these is an example of freedom of speech?

    a) People can peacefully protest against government decisions.

    b) Men and women are treated equally in a court of law.

    c) Australians are free to not follow a religion.

    4. Which of these statements about government in Australia is correct?

    a) The government does not allow some religions.

    b) Government in Australia is secular.

    c) Religious laws are passed by parliament.

    5. Which of these is a responsibility of Australian citizens aged 18 years and over?

    a) To do local community service.

    b) To carry a passport at all times.

    c) To serve on a jury if called to do so.

    6. Which of these is the role of the Governor-General?

    a) The appointment of state premiers.

    b) The signing of bills passed by the Australian Parliament.

    c) The appointment of the Head of State.

    7. What happened in Australia on 1 January 1901?

    a) The Australian Constitution was changed by a referendum.

    b) The Australian Constitution came into effect.

    c) The Australian and New Zealand Army Corps was formed.

    8. Which of these statements about state governments is correct?

    a) All states have the same constitution.

    b) Each state has its own constitution.

    c) The states have no constitution.

    9. What is the name of the legal document that sets out the rules for the Government of Australia?

    a) The Australian Federation.

    b) The Australian Commonwealth.

    c) The Australian Constitution.

    10. What is the name of a proposal to make a law in Parliament?

    a) Royal assent.

    b) Bill.

    c) Debate.

    Section Two – Read the following instructions on participation in a bike ride

    Answer questions 1-8 with True, False or Not Given.

    Questions 1-8

    Do the following statements agree with the information given in the text?

    In boxes 1-8, write:

    TRUE if the statement agrees with the information

    FALSE if the statement contradicts the information

    NOT GIVEN if there is no information on this

    1. You should not arrive more than half an hour before your allocated starting time.

    2. Your Rider Identity Card will be sent to you before the event.

    3. Some roads may have normal traffic flow on them.

    4. Helmets are compulsory for all participants.

    5. Refreshments are free to all participants during the ride.

    6. If you need a rest you must get off the road.

    7. First aid staff can provide cycle capes.

    8. Bike Events will charge you for the return of your bike.

    Section Three – Read the product recall notice and then answer questions 9-12 with no more than three words or a number next to the question.

    9. What has been found in some Fancy Foods products?

    10. Where can you find the batch number on the jars?

    11. How much will you receive for an opened jar of contaminated Chicken Curry?

    12. If you have eaten Chicken Curry from a jar with one of the batch numbers listed, whom should you contact?

    Section Four – Read the bee behaviour text and answer questions 13-15 in no more than two words.

    [Note: This is an extract from a General Training Reading text on the subject of understanding bee behaviour. The text preceding this extract described Karl von Frisch’s experiments and his conclusions about two bee dances.]

    At first, von Frisch thought the bees were responding only to the scent of the food. But what did the third dance mean? And if bees were responding only to the scent, how could they also ‘sniff down’ food hundreds of metres away from the hive, food which was sometimes downwind? On a hunch, he started gradually moving the feeding dish further and further away and noticed as he did so that the dances of the returning scout bees started changing. If he placed the feeding dish over nine metres away, the second type of dance, the sickle version, came into play. But once he moved it past 36 metres, the scouts would then start dancing the third, quite different, waggle dance.

    The measurement of the actual distance too, he concluded, was precise. For example, a feeding dish 300 metres away was indicated by 15 complete runs through the pattern in 30 seconds. When the dish was moved to 60 metres away, the number dropped to eleven.

    Von Frisch noted something further. When the scout bees came home to tell their sisters about the food source, sometimes they would dance outside on the horizontal entrance platform of the hive, and sometimes on the vertical wall inside. And depending on where they danced, the straight portion of the waggle dance would point in different directions. The outside dance was fairly easy to decode: the straight portion of the dance pointed directly to the food source, so the bees would merely have to decode the distance message and fly off in that direction to find their food.

    But by studying the distance on the inner wall of the hive, Von Frisch discovered a remarkable method which the dancer used to tell her sisters the direction of the food in relation to the sun. When inside the hive, the dancer cannot use the sun, so she uses gravity instead. The direction of the sun is represented by the top of the hive wall. If she runs straight up, this means that the feeding place is in the same direction as the sun. However, if, for example, the feeding place is 40-degrees to the left of the sun, even the dancer would run 40-degrees to the left of the vertical line. This was to be the first of Von Frisch’s remarkable facts about how bees communicate and, in doing so, revolutionise the study of animal behaviour generally.

    Complete the sentences below.

    Choose NO MORE THAN TWO WORD from the text for each answer.

    13. Von Frish discovered the difference between dance types by changing the position of the ……….

    14. The dance outside the hive points in the direction of the ……….

    15. The angle of the dance from the vertical shows the angle of the food from the ……….

    Answers follow now.

    【以下是正确答案】

    Section 1.

    1. a)

    2. c)

    3. a)

    4. b)

    5. c)

    6. b)

    7. b)

    8. b)

    9. c)

    10. b)

    Sections 2-4

    1. True

    2. Not Given

    3. True

    4. False

    5. False

    6. Not Given

    7. False

    8. True

    9. Pieces of metal

    10. On the bottom

    11. $5

    12. The retailing manager

    13. Feeding dish

    14. Food source

    15. Sun

    如果你的正确率达到75%,

    恭喜你!成为合格的澳大利亚公民!

    确认回复
    联系我们 | 最新更新 | 友情链接
    Technical Support by KNK IT SERVICES PTY LTD